Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Ryfors Smedja

with 5 comments


Materialbearbetning

Materialbearbetning

Söndagmorgon och humöret är på topp, solen skiner och jag sitter på min altan och dricker kaffe. Jag tittar ut på min gräsmatta, den ser lite oklippt ut, behövs nog klippas! Men har jag tur så börjar det regna innan daggen har torkat upp. En av mina grannar har en sådan där liten självgående sak som sköter klippningen helt automatiskt, sådan skulle jag vilja ha. Den enda nackdelen med en sådan maskin är ju att den obligatoriska pilsnern efter klippning blir svår att motivera. Ok där är en sak till som är en stor nackdel. Priset! Den kostar ju som en Canon 5D MarkII! Min fru vill gärna ha en sådan också, (förstår egentligen inte varför hon vill ha en sådan, hon klipper ju aldrig annars) 🙂 . Enda anledning som jag kan komma på är väl att hon hoppas att  jag kommer att dricka mindre pilsner om en sådan finns i min ägo, och gå ner i vikt som en direkt följd av färre öl i min mage. Det blir lite av status quo, mindre öl=mindre vikt, mindre motion=mer vikt. Får nog springa efter den där gräsklipparen ändå, ser inte ut att bli regn idag och daggen har nog snart torkat upp.

VARNING!! Köp inte Canon kameror för de kan inte dubbelexponera VARNING!!

Hoppas att någon på Canon läser detta så att de kan bygga in funktionen omgående, jag äger 4 Canon kameror och ingen kan göra dubbel exponeringar.

Ursäkta denna lilla avstickare från gräsklippningen, kanske skulle skriva detta varje gång jag gör ett nytt inlägg här som en protest, precis som Kvällsposten skriver om bropriserna över Öresund.

Bilden som jag har lagt upp idag är från Mullsjö/Ryfors, från en gammal smedja, full aktivitet denna kväll. Jag gillar att göra dessa typer av bilder. Gillar att försöka få fram en känsla i dessa typer av bilder, ibland lyckas jag i bland inte. Bilden gjordes svartvit direkt i kameran. Måste sluta nu, gräsklippningen pockar på min uppmärksamhet.

Ha en underbar dag och njut av solen.

Mats

Ps. Ny layout fast det upptäckte ni säkert långt innan ni kom till denna rad. Jag ville kunna använda större bilder därav mitt byte av layout, hoppas att ni inte tycker den är alltför jobbig. Ds

Written by MatsNilsson

augusti 2, 2009 den 9:02 f m

Publicerat i Foto

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hej Mats

  En riktigt fin actionbild … gillar beskärningen och kan väl inte neka till att de ”långa” gnistorna höjer bilden. Grattis !

  Alla blogar som man känner , så jag ramlar väl dit endera dagen, men ett visst motstånd finnes fortfarande … då måste man ju var aktiv och underhålla sin blog …. men det är kanske det som är meningen !!! för fota måste man ju ….

  Ha en bra dag !
  Thorsten

  Thorsten Klint

  augusti 2, 2009 at 12:02 e m

  • Klart du ska köra igång en blogg Thorsten, uppdatera i din takt, skit i vad andra säger. Själv så kommer jag nog inte uppdatera så ofta nu när vardagen gör sig påmind. Eftersom jag inte har möjlighet att göra bilder varje dag så får det bli i den takt som jag känner för. Och tack för kommentaren, håller med att gnistorna höjer bilden ett snäpp.
   /Mats

   MatsNilsson

   augusti 2, 2009 at 2:36 e m

  • Klart du ska blogga! Lite kul sätt att hålla kontakten på och få återkoppling från de som har synpunkter som man uppskattar och respekterar. Hälsningar Marie

   ps Tomas – även jag gillar bilden! Fin gråskala och komposition. Utöver det Thorsten tog upp så gillar jag ljuset från det glödande materialet som fångas upp av ljuset från ugnen bakom smeden. Snyggt! Marie

   Marie

   augusti 2, 2009 at 9:58 e m

 2. Jag tycker om bilder som kan sägas vara tidlösa, om människor i ett hantverk, i en vardagssituation och jag undrar ofta vad det är som gör att de blir starkare i svart/vitt. Kan förlora mig själv i sådana bilder i timmar på något dammigt museum. Det här är en sådan bild. Skön bild ! Arne

  Arne Wennberg

  augusti 3, 2009 at 12:32 e m

 3. Hej Mats
  Min kommentar kommer kanske lite på fel ställe; men nu har jag skrivit till Canon Int. som sänt min mail till Canon AB, där jag kommunicerat med Per Karlsson (trevlig kille pt) OM att Canonkameror inte kan dubbelexponera !! Han har sent mina kommentarer vidare till Tokyo – så får vi väl se om det har effekt… tror det när jag ser det !

  Ha de´
  Thorsten

  Thorsten Klint

  augusti 4, 2009 at 2:58 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: