Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Arbete!

with 4 comments


Hej igen! Ursäkta att det har varit stiltje i bloggen, har haft mycket att stå i både privat och i yrket. Fotograferat har jag inte gjort alls, bara arbetat framför datorn eller varit på Nibe och arbetat. Ska jag vara riktigt ärlig så har känslan inte infunnit sig när det gäller naturfoto. Tankarna har varit på annat håll, sorgligt men sant. I går lördag så monterade vi in en braskamin i huset, äntligen efter så många år som jag sagt att jag måste ha en ny kamin, så blev den monterad igår. Den gamla skänktes bort och den nya flyttades ner i källaren så jag får lite mer nytta av värmen (den andra stod på markplan i huset). Hoppas nu att min värmepump slipper jobba så mycket ( jag förväntar mig billigare elräkning i vinter 🙂 ) den har fått gå på högtryck under vinterhalvåret men en extremt hög elräkning till följd.

Arbetat i datorn har jag gjort nästan all ledighet, bilder som ska printas till kunder, egna bilder som jag ska ha själv har jag inte hunnit med, men jag tror att jag snart ska ha tid med dessa också. Tänkte printa ut en bild på jordugglan som jag la ut här på bloggen när jag var på Öland, är sugen på att byta ut lite tavlor här hemma så jag tror att den skulle passa fint på väggen. Även några andra av mina nya bilder ska printas, jag är faktiskt väldigt stolt över många av mina nya bilder och tycker att de förtjänar en plats på väggen här hemma. Det är skönt med en egen printer det blir lite enklare att köra fram bilder och rätt mycket billigare också, enda nackdelen är att när färgpatronerna är slut och ska bytas ut, då är det kostsamt. Priserna har skjutit i höjden tror nog att det har ökat med nästan 30%! Då är det skönt att veta att de varar länge. Min printer är en Epson 4800 skriver 42 cm brett som max och den kan ta 30 meters rullar, jag använder oftast lustre papper från Kodak Professional, tycker att det blir ett väldigt bra resultat. Jag hade önskat att det var enklare att använda akvarellpapper, men eftersom nästan alla dessa papper kräver matt bläck och Epson inte har både mattsvart och photosvart patron i maskinen så blir det så bökigt att byta varenda gång jag vill byta papper.

Tänkte visa lite bildbehandling eller hur man kan jobba med bilder i datorn. För en del är det väldigt avancerat men en del tycker det är enkelt, själv så har jag sysslat med detta i min verksamhet sen jag började scanna in bilder i datorn. Nu är jag väl en avancerad användare men jag lär mig hela tiden nya saker, tycker det är väldigt roligt men ibland väldigt tidskrävande.

Här är en bild som gjordes inför Expomässan i Markaryd, min hund fick vara modell.

Bildbehandling!

Bildbehandling! Ylar mot månen:)

I denna bild så har jag använt 6 olika bilder för att skapa denna bild. Min hund fick stå i studion och sträcka sig efter lite godis som min fru höll i handen. Friläggningen var inte så lätt men med lite tålamod så går det.

En del kunder har önskemål om att ha såpbubblor med i bilden på sitt barn, blåsa ut såpbubblor i studion är ett tidskrävande jobb, ibland så kommer de inte där man vill ha bubblorna så jag gör mina bubblor i datorn och lägger ut de i efterhand.

Så här kan det se ut när man är klar med bilden till kunden

Barnbilder med såpbubblor!

Barnbilder med såpbubblor!

Written by MatsNilsson

augusti 16, 2009 den 7:25 e m

Publicerat i Foto, Porträtt, Teknik

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jäklar (ooops! det kanske man inte får säga) vad skicklig du är! Själv så är jag inne i en abstrakt period. Han vid datorn bredvid tycker att jag göra någon bild där man ser vad det är… eh…

  Tråkigt att du inte haft tid för egna bilder – hoppas att det blir lite utrymme så småningom för det.

  Söt jycker förresten 🙂 Marie

  MarieK

  augusti 16, 2009 at 8:15 e m

  • Tack Marie! PÅ min sida är det helt ok att säga jäklar 🙂
   Det kommer att bli tid till bilder jag lovar, ska bara få ordning på vardagen först.
   /Mats

   MatsNilsson

   augusti 17, 2009 at 7:23 f m

 2. Ja vad säger man ! Proffsigt och med stor känsla och varmt hjärta. Dina barnbilder är helt suveräna.
  Tror jag ska engagera dig till mitt nästa körkortsfoto med såpbubblor och hela köret. Naturfotot tar tid om man ska få till bra bilder men det hjälper om man har en projektide’. För min del har jag kommit på några spännande projekt som kan hjälpa mig att bli inspirerad nog till att fortsätta.

  Arne Wennberg

  augusti 16, 2009 at 9:00 e m

  • Tack Arne! Såpbubblor på körkortsfoto? Ja kanske, en ny affärsidé 🙂
   Projekt är nog en bra idé ska nog ta efter dig där. Då håller man nog fokus på det som ska göras.
   /Mats

   MatsNilsson

   augusti 17, 2009 at 7:27 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: