Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Skogstur med bil! 09/08/24

with 6 comments


Är det inte underbart när man kan göra en skogstur med bil! Inget slit bara sitta ner skönt och njuta av färden. Om man nu kunde det, Jonas som körde, kunde dessa vägar utantill och det märktes det gick rätt fort på vissa ställe, och vi som skulle kolla om det fanns någon älg i skogen. Fattar inte hur han lyckas se något i den hastigheten, fast han är en van jägare förmodar jag, ser säkert en älg om så bara ena örat sticker fram bakom ett träd :). Henke (arbetskamrat på Nibe) satt bredvid i framsätet och spanade också. Körde en bra tur och trodde nog att vi inte skulle få se någon älg den kvällen, försökte memorera vägen han körde men det var lönlöst , efter 10 minuter i skogen så hade jag ingen aning var vi var. Det blir nog att försöka hänga med fler gånger annars så kör jag nog vilse.

När det började närma sig skymningen så såg vi på en skogsväg 3 rätt stora älgar, (många pinnar hade dom i huvudet i alla fall). Det var svårt att få en bra vinkel, körde ju inte själv så jag fick guida Jonas så han placerade sig rätt, gjorde några bilder på en av dessa tjurar, avståndet var för nära för att få med alla tre på samma bild, glömde bort att jag laddat den andra kameran med 70-200 zoomen och den låg alldeles bredvid i sätet, typiskt mig. Men jag tyckte resultatet blev helt godkänd, det är ju trots allt den första älgen jag har på bild. Efter det mötet så såg vi en ensam älg ute på ett hygge ingen vacker sak men det fick duga. Den ser lite rolig ut faktiskt, tänker på serietidningen Hälge, där finns ju en älg som heter rubbade Runar, passar perfekt som en liknelse tycker jag. Det var den sista älgen vi såg på den kvällen. Väldigt lite älgar ute enligt Jonas och Henke, sist de var ute hade de sett 8 st älgar. Skryt kanske vad vet jag men jag får väl vara lite snäll annars får jag kanske inte följa med någon mer gång :). Det blev några rådjursbilder också innan vi vände hemåt.

En stor älgtjur tyckte jag! 400mm 1/30 sec bl 2,8 Canon 50D iso 100

En stor älgtjur tyckte jag! 400mm 1/30 sec bl 2,8 Canon 50D iso 100

Rubbade Runar! 400mm 1/15 sec bl 2,8 Canon 50D iso 100

Rubbade Runar! 400mm 1/15 sec bl 2,8 Canon 50D iso 100

Rådjur som gömmer sig i gräset 400mm 1/20 sec bl 2,8 Canon 50D iso 400

Rådjur som gömmer sig i gräset 400mm 1/20 sec bl 2,8 Canon 50D iso 400

Rådjur i flykt! 400mm 1/8 sec bl 2,8 Canon 50D iso 400

Rådjur i flykt! 400mm 1/8 sec bl 2,8 Canon 50D iso 400

Written by MatsNilsson

augusti 24, 2009 den 6:31 e m

Publicerat i Foto, Naturbilder

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Racerfart på älgspaning det borde ge gott om möjligheter till kreativa bilder 🙂 Det gäller bara att man har bra VR. Gillar Rubbade Runar men du… har du inte lagt fokus fel på den översta bilden – den med bamsälgen på. Jag tycker nog din kompis är lite petig med datummarkeringen. Det står ju klart och tydligt under bloginlägget. Kul att höra av dig igen! Marie

  MarieK

  augusti 24, 2009 at 6:48 e m

  • Du hänger på låset du Marie. Kul att du smiter in här ibland och ger mig bra feedback.
   Det gick undan där på skogsvägarna vissa stunder det kan jag lova.
   Du tänker på Terje va med tanke på fokusfel, nästa gång då blir det mer kreativt, nu har jag ju älgbilder 🙂
   Visst är han petig men han är rätt snäll annars så jag gör som han säger blir bäst så 🙂
   Blir nog mer åt veckouppdatering hädanefter känns det som, händer inte så mycket inom mitt fotograferande just nu. Jag har lite att sköta här hemma med renoveringar och sådant, men jag försöker ta mig ut lite då och då.
   Tack Marie

   MatsNilsson

   augusti 24, 2009 at 6:57 e m

 2. Njae jag gillar nog den översta älgen som den är. Ljuset på hornen i kontrast till det mörka viltbruna huvudet är så läckert. Nu är det väl snart dags för dåligt väder bilden ?

  Arne Wennberg

  augusti 24, 2009 at 9:10 e m

  • Tack Arne!
   Den här dåliga väder bilden som jag lovade verkar bli svår, det är ju rena sommarvädret just nu, men den ska komma jag lovar. Där är ju några dagar kvar i denna månad.

   MatsNilsson

   augusti 25, 2009 at 8:13 f m

 3. Blev du tagen av älgfotande nu då, eller avskräckt av upplevelsen? Vi får hoppas på det förstnämnda så att det kommer mer.
  /Tomas

  Tomas

  augusti 25, 2009 at 8:10 e m

  • Nog kommer det bli mer av denna vara, kan inte tänka mig något annat. Fast lite mer eftertanke och mindre dokumentation kanske.

   MatsNilsson

   augusti 26, 2009 at 12:15 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: