Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Dött!!! 2009/11/22

with 4 comments


Det är ett tag sen jag bloggade nu! Har varit i andra tankar så fotografering har fått stå åt sidan lite. Ideér har ploppat fram i huvudet så risken är att det blir lite mer bloggande  framöver, fast det hänger på om jag kan genomföra dessa ideér eller ej. Hur som helst så gör jag ett litet inlägg idag, efter en resa till Kristianstad. Min fru och jag åkte till Jul och Hantverksmässan, kanske en liten besvikelse, väldigt liten mässa och väldigt mycket hantverk och mindre jul. Vi trodde det skulle vara mer julstämning och mer mat! Min fru fick 2 biljetter så vi slapp betala för inträdet och det var ju en liten tröst. (Smålänning som man är 🙂 ). Det var snabbt avklarat på mässan så vi körde in till centrum för en liten promenad i stan. Vädret var kasst småregnade lite hela tiden. Snacka om en död stad på en söndag! Såg knappt några människor ute, funderade lite på om det hade varit något jippo på lördagen så alla var hangover och låg hemma och tyckte synd om sig själva. Fast jag gillar staden den ser trevlig ut och verkar ha det mesta och den är inte alltför stor känns det som.

Kameran hade jag med mig så nu Marie så har jag gjort bilder i dåligt väder. Inga bra bilder men det är gjort. Jo föresten en bra bild blev det, den på min fru på restaurangen. Börjar gilla mitt 24-105 zoom nu passar väldigt bra att ha med när man promenerar. Vi hittade en liten mysig restaurang inne i centrum. Lilla Tavernan hette den, bara grekisk mat. Helt underbart att få äta grekiskt och få drömma sig bort till de grekiska öarna lite. Maten var riktigt bra och priset var helt ok. Vi åt Agrafa som det hette, ett grillspett med kött från lamm, gris och kalv marinerat i vitt vin och limekrydda. Så denna söndag blev rätt lyckad ändå!

Här kommer bilderna på det dåliga vädret och en bild på min kära fru.

 

Södra torget i Kristianstad

Dåligt väderbild Kristianstad

Dåligt väderbild Kristianstad

Min kära fru drömmer sig bort, utanför är det dåligt väder

 

 

Written by MatsNilsson

november 22, 2009 den 8:55 e m

Publicerat i Uncategorized

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag tycker att de här bilderna är bra på många sätt. Att det är naturbilder ser man eftersom det förekommer höstlöv i minst två och träd i en och så den sista med det tydliga regnet och så finns där ju även ett utsökt exemplar av Homo Sapiens. Folktomheten och den perfekta kompositionen gör resten tycker jag. Nu blev jag visst sist med dåligt väderbilden, den kommer snart !

  Arne Wennberg

  november 23, 2009 at 10:58 f m

  • Jag hoppas att det inte var tvunget att det skulle vara en renodlad naturbild för då sitter jag väldigt löst 🙂
   Eftersom jag inte är bara en naturfotograf så tycker jag att man kan ha överseende med det lilla naturelementet i bilderna. Men Kristianstad ligger ju mitt ute i den skånska myllan eller lite åt öster i den skånska myllan och det är natur 🙂
   Annars så får jag väl ta mig en tur till för att blidka massorna.
   Tack Arne

   MatsNilsson

   november 23, 2009 at 3:28 e m

 2. Yes och äntligen, får jag väl säga! Välkommen till dåligtväderfotografgänget. Fast i dessa mörka, regniga tider är det väl rätt många som kan sålla sig till den skaran. Det var väl inte uttryckligen en naturbild vi sa (även om kursen hette kreativt naturfotografi) så du får godkännt, med regn, träd och löv och homo sapiens och allt 😉 Ödsligt och välkomponerat som ger ett dystert intryck, en regnig dag i staden – huvva vad tråkigt. Nu väntar vi bara på Arnes bidrag sedan är uppdraget slutfört. Hmmm… nu får vi fundera på nästa utmaning, bara det inte blir studiobild – då kasta jag in handduken på en gång – där står jag mig mycket slätt, vet inte ens hur man hittar in i en så’n 🙂 Det ska bli spännande att se resultatet av dina kommande projekt!

  MarieK

  november 23, 2009 at 11:30 e m

  • Tack Marie!
   Jag lovar att inte framföra studiobild som en utmaning. Tyvärr så kommer jag vara studiolös under nästa år så jag har ett digert arbete framför mig att hitta en ny studio som kan matcha min plånbok. Med tanke på hur tom plånboken är i år så blir det en tuff uppgift. 🙂

   MatsNilsson

   november 25, 2009 at 12:53 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: