Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Söndagspromenad! 2009/11/29

with 6 comments


En skön söndag förmiddag med ett härligt väder, fuktigt men med uppehåll. Det har man inte haft för mycket av i november månad. Solen har lyst med sin frånvaro, det känns att man saknar solen väldigt mycket. Även idag så var solen bakom ett lager med moln men det var väldigt friskt ute och behaglig temperatur. Turen gick till spången och Oshult,  kameran fanns med även denna tur. Idéerna som fanns i huvudet gick inte att genomföra idag för vädret var inte som jag hade tänkt mig och det var fel tidpunkt på dygnet. Känns som om det alltid är något som ställer till det för att jag ska kunna genomföra mina bilder som jag har i huvudet. Man får lite prestationsångest när inte förutsättningarna finns för de idéer man har. Kan också vara att man inte är en så bra fotograf som man tror man är. Men ingen ska komma och säga att man inte försöker i alla fall. 🙂 Jag har inga planer på att bli bäst i världen 2009 på detta men man vet aldrig vad som händer 2010. 🙂

Ett par tre bilder från idag blev det, inget avancerat men förhoppningsvis något ni gillar ändå. Som vanligt när jag går en liten promenad med hunden så har jag 5D och 24-105:an med mig. Nu får ni gärna tycka jag är lite teknikskadad men jag älskar bildstabiliseringen i denna lins, jag vet att många tycker det är överskattat med bildstabilisering men själv så älskar jag det. Iso 100 och tider ner mot 1/15 sekund då tycker jag det behövs när man inte har något att stötta sig mot. Är det någon mer än jag som gillar stabilisering eller är jag ensam om det? Eftersom jag använder mig av Canon så kan jag inte dubbelexponera men i en av bilderna så har jag i efterhand lagt ihop två bilder för att få fram en känsla av dubbelexponering, en del vill kanske kalla det för en sandwich bild och det är helt ok att kalla det så om man vill. Jag vet att det är en del som inte tycker det är ok att göra så men det skiter jag i, det är inte mitt fel att Canon inte har den funktionen. Hade jag skitit ut pengar så hade jag bytt utrustning med en gång för jag saknar verkligen multiexponering i min kamera.

Skärsjön

Spången

Spången "Dubbelexponering"

Written by MatsNilsson

november 29, 2009 den 12:17 e m

Publicerat i Foto, Naturbilder, Teknik

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. ”Dubbelexponeringen” är skön – tycker jag. I Spången gillar jag verkligen hur du fångar spegelbilderna oc linjerna. Snyggt! Ni måste haft bättre väder än vi – så fint var det inte här idag.

  MarieK

  november 30, 2009 at 12:08 f m

  • Tack Marie!
   Min fru gillade också Spången väldigt mycket. Jo vädret var väldigt trevligt fram till kvällen sen kom det förbaskade regnet och sabbade julskyltningen. Men man får vara nöjd med det lilla.
   /Mats

   MatsNilsson

   november 30, 2009 at 12:22 f m

 2. Mjukt och stämmningsfullt… kan ju bara hålla med om dbexp som du vet hehehehehe (bistert sådant ),. Tack för snacken !! Mvh Thorsten (back in cyberspace)

  Thorsten

  november 30, 2009 at 9:27 f m

  • Tack Thorsten!
   Synd att man inte får bra betalt för sina grejor för i så fall så hade jag sålt med en gång 🙂

   MatsNilsson

   november 30, 2009 at 11:53 f m

 3. Oerhört sköna bilder du visar här. De andas ett så skönt lugn, nästan som de är i väntan på något. Det där med sandwich kontra dubbelsexponering känns inte så viktigt. Vad är det egentligen för skillnad om sandwichen görs i mörkrummet, kameran eller datorn det är väl nästan samma datorbearbetning egentligen. Dubbelexponering i digitala kameror är inte det samma som analog dubbelexponering. Skillnaden tycker jag är att man kan se resultatet på plats.

  Arne Wennberg

  november 30, 2009 at 8:39 e m

  • Tack Arne! Det här med dubbelexponering är något som jag går och tänker på många gånger, helst när man ser något som man gärna vill använda den tekniken. Jag är van sen förr att använda mig av tekniken. Visst det går och göra senare men ibland så känner jag att det är svårt att få till det för det är ju försent när man väl kommer hem igen om man har missat något. Förr när man höll på med film så såg man visserligen inte heller hur det såg ut men nu känns det som om man famlar lite i blindo när man vet att tekniken finns men man inte kan göra det med den utrustning man själv har. Fast jag har bestämt mig för att jag ska jobba på det gamla sättet för då kan jag åtminstånde för mig själv säga att jag har dubbelexponerat oavsett vad andra säger och tycker

   MatsNilsson

   november 30, 2009 at 11:11 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: