Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Utskälld!!! 2011/01/09

with 8 comments


Åkte ut i morse för att fotografera lite och hann knappt sätta mig ner förrän man blev utskälld. Visserligen inte av markägaren för han hade jag pratat med dagen innan, men av rådjur! Visst har jag hört rådjur skälla innan, men detta var något nytt för mig för jag var inte så långt ifrån dessa söta djur. Nu skällde de på mig det såg jag tydligt. Ok det var bara en som skällde, de andra gick lugnt och fint och letade mat.

Jag anlände till marken vid strax efter 6 på morgonen för jag tänkte att jag ville ha lite tid innan de skulle komma fram, men när jag skulle gå fram till platsen som jag rekat dagen innan så fanns de redan på plats. Mycket förvånad blev jag, för jag trodde de var inne i skogen och sov, och det är ju söndag och allt så lite sovmorgon kan man ju allt önska. 🙂 Ok tänkte jag jag tar och sätter mig på min alternativa plats och kollar in läget. Mörkt var det, så jag kunde bara skymta djuren när det gick i skogskanten. Efter en halvtimma så hör jag ett av rådjuren skälla, jag kunde inte se från vilket djur det var men de hade säkert hört min kamera när jag gjorde lite bilder. Typiskt tänkte jag, jag hade ju kollat vinden så lukten från mig inte skulle vara något problem. Det var säkert någon som stod på någon annat ställe som hade upptäckt mig. 6 fina rådjur sprang nu ner i den lilla dalen i från mig, själv så missade jag det helt och hållet för jag mitt dumma nöt satt och kollade efter det skällande rådjuret. När jag vände mig mot de andra så såg jag endast det sista springa ner. Ok tänkte jag! Då smyger jag bort till det ursprungliga stället och parkerar mig en stund för att se om de kommer tillbaks. Satt och väntade en bra stund, spanade bort mot den lilla dal som jag hade önskat att de kom upp ifrån. Kollade klockan och rättade till mitt liggunderlag så tyst jag nu kunde, då fick jag höra en riktig utskällning på 20 meters håll ungefär. Fan va rädd jag blev. Denna odåga till djur hade smugit upp från helt fel håll och ställde sig och skällde med all sin kraft rätt mot mig, kunde riktigt se hur förbannad djuret var på mig. Nu tänkte jag! Nu ska jag ha en bild när rådjuret skäller på mig. Men nu när man tittar på billderna så undrar man om det verkligen är ett rådjur som skäller så hemskt, så sött som det är och att den kan ha en sådan stämma. Känns som om någon gjorde något fel när röstresurserna skulle delas ut i begynnelsen. 🙂 Titta själva, inte ser de så farliga ut som de låter.

Utskällning efter noter.:)

En betydligt snällare individ. 🙂

Written by MatsNilsson

januari 9, 2011 den 7:15 e m

Publicerat i Foto, Naturbilder, Rådjur

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Läste en gång i en mindre nogräknad Webbblaska att rådjur kunde vara agressiva, så om du hörde skällande så var du nära att se dem i ett vildare tillstånd än vi andra dödliga 🙂
  De ser lugna ut även om de har dig i blicken, den sista bilden speciellt. Ser ut som om han inte bryr sig, är lugn i faktumet att du fotar. Satt du med vinden mot dig? Härliga bilder i alla fall!

  Ha det gött!
  Lillbrorsan

  Ulf

  januari 10, 2011 at 6:53 f m

  • Tack brorsan!
   När man sitter där ensam så är det ett skrämmande skall, om man nu har lite livlig fantasi. Men det är ju bara vi tuffa (korkade) som sitter ute i skogen själva. 🙂

   MatsNilsson

   januari 10, 2011 at 4:16 e m

 2. Häftig upplevelse, kul text o fina bilder Mats !
  By the way – God Fortsättning ! Thorsten

  Thorsten

  januari 10, 2011 at 9:34 f m

 3. Härligt att se!
  Visst blir man lite spak när man inte ser vad det är som låter.
  Verkar som du haft en fin morgon.

  MVJ
  H
  Mikael

  Karlund

  januari 10, 2011 at 7:33 e m

  • Tack Mikael!
   Jo det var en trevlig morgon. Lite blött kanske men inte så kall.

   Vänligen Mats

   MatsNilsson

   januari 10, 2011 at 10:06 e m

 4. Härliga bilder och alltid lika kul att läsa dina inlägg.

  erjfoto

  januari 27, 2011 at 7:27 e m

  • Tack så mycket! Jag gör vad jag kan för att få lite läsare. 🙂

   Vänligen Mats

   MatsNilsson

   januari 27, 2011 at 9:28 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: