Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Gammal skåpmat eller bara bilder som hållt sig undan!!! 2011/02/01

with 6 comments


Nu när jag ändå har rotat runt och flyttat om i arkivet så kan jag ju visa lite guldkorn från förr (läs 2004-2006 (allt innan 2004 var analog fotografering och jag orkar inte scanna in de bilderna). Hittade min första sålda bild. Bilden såldes till en mycket trevlig och ödmjuk herre i min egen ålder ungefär. Den hängde i min studio och en vacker höstdag kom denne gentleman in och undrade om bilden var till salu. Chockad som jag blev så sa jag ”Givetvis får du köpa den”. 5 minuter senare så promenerade denne man ut med min finaste hägerbild någonsin. Och så här 6 år efter den gjordes så tycker jag den håller än. Hoppas att han njuter av bilden där den nu hänger.

Bilden gjordes ut med Kivikskusten en vårdag, jag hade åkt ner till en kurs som jag skulle gå. Om jag inte missminner mig så var det photoshop och färglära som jag skulle försöka få in i mitt trånga huvud. En runda med bil i trakterna runt Kivik och en snabb titt ut genom fönstret så stod denna ståtliga Häger och lurpassade, Jerry och Eva-Lill som jag åkte med stannade bilen och ut smög Jerry och jag. Jerry smög fram bakom lite buskar och jag gick bakom bilen och hittade ett fallet träd att vila objektivet på. 2 sekunder senare så hade jag korn på denna vackra tingest. Inget hände! Den bara satt där och spanade ut över vattnet. Jag hörde Jerry rumstrera bortom mig. Hägern hörde hans ljud, jag spände mig och tittade i sökaren. Visst hade Hägern hört Jerry, han tittade in mot våran skogsdunge, Jerry började röra på sig mer och flyttade sig för att få en bättre vinkel men jag stod kvar och väntade. Nu blev nog Hägern ängslig för han tog sats för att flyga iväg. Jag kramade av avtryckaren 5 bilder i en snabb följd, sen så var han långt iväg. Då hör man från andra sidan den lilla dungen. ” Va fan blev han av” Jerry missade allt för att han inte hade rätt vinkel eller inte tålamod tillräckligt. Då kände jag mig stolt som en tupp. Tittade i displayen och såg en perfekt bild av denna fina Häger.

Ni undrar säkert hur det kunde komma sig att jag inte flyttade på mig och rumstrerade. Sanningen är den att på den tiden hade jag Nikonsystem och min 300mm lins hade inte bildstabilisering. Så denna trädstam som låg så fint framför mig var ett perfekt stöd för mig, och som ni redan vet så är jag ju en riktig latmask och inte fan flyttar jag mig när jag har det så bekvämt. 🙂

Nikon eller Canon! Skitsamma! Den som har det bekvämast vinner i längden. 🙂

Written by MatsNilsson

februari 1, 2011 den 8:05 e m

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Din historia inger mig hopp. Med enbart intresse i ryggen så försöker jag fotografera så gott jag kan. Dottern som är utbildad naturfotograf försöker lära mej men det går trögt.
  Hon har Canon och jag min stackars amatör (enligt henne) har Nikon. Så du kan förstå att din mening under fotot la sig som bomull runt mitt hjärta.

  3pa2

  februari 1, 2011 at 8:52 e m

 2. Kameran gör bara vad du vill att den ska göra. Än så länge finns inte den kameran som tänker som du gör, så plåta du på med Nikon. Bilderna blir inte annorlunda för att du använder ett annat system.

  Vänligen Mats

  MatsNilsson

  februari 2, 2011 at 8:21 f m

 3. Hej lille latmask:) ”Om du önskar att dina drömmar skall gå i uppfyllelse, får du inte sova för länge.” ❤

  L8

  februari 2, 2011 at 9:19 f m

 4. Ja, det lönar sig verkligen att gå igenom arkiven. Något som brukar ske vintertider av någon konstig anledning!? 😉 Läcker bild också!

  /Niklas

  Niklas

  februari 2, 2011 at 8:44 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: