Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Flyktig fågel! 2012/07/26

with 7 comments


Flyktig fågel eller fågel i flykt. Hur man än vänder och vrider på orden så är Spovsnäppan en kvick rackare, skygg som en Blåval i Vättern och snabb som en råtta i skafferiet. 🙂

Var på Ölands östra sida i morse närmare bestämt Kapelludden. Jag och min fru Lotta gjorde en liten tur dit vid 6 snåret på morgonen. Har inte varit där på väldigt länge, och har härliga minnen där i från. En liten snabb titt ut över vattnet gjorde att det kändes som förr, enda skillnaden var att det var en massa Skärfläckor som sprang rundor i vattenbrynet. Skygga är dessa också och jag hade varken lust eller ork till att lägga mig ner och försöka göra lite fina bilder på dem, sist jag försökte mig på dessa gynnare så spatserade de runt och pickade i vattnet i flera timmar, hur tråkigt som helst. Så denna gång struntade jag i dem.

Gjorde några bilder när de blev skrämda av mitt klampade i närheten, inget att hänga på väggen precis men lite trevligt ändå. Fyllde på arkivet med flygande skärfläckor. Sämre skit har man gjort. 🙂 Samtidigt så började Spovsnäpporna(Hoppas jag att det var 🙂 )föra ett väldans väsen och flög iväg i stora klungor, Hade inte något bra läge där jag stod just då men flyttade mig så jag kunde blicka ut över Östersjön istället för in i viken. Väntade in dessa små gynnare och gjorde ett gäng bilder som blev riktigt intressanta. Jobbade med lite olika tider för att få bakgrunden och vattnet lite mjukare och abstraktare, tyckte det funkade väldigt bra. Hur nöjd som helst om ni frågar mig.

Canon 5D MarkIII Sigma 120-300 2,8 1/30 sec bl 32

Näbben är ju åtminstone öppen. 🙂

 

Written by MatsNilsson

juli 26, 2012 den 2:57 e m

Publicerat i Öland, Fågel, Foto, Naturbilder

Tagged with , ,

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fin näbb på skärfläckan och en ursnygg panorering på spovsnäppan. Mycket snyggt!!! Kapelludden är en hit som är väl värd många besök. Alltid kul med en utflykt : )))

  MarieK

  juli 26, 2012 at 3:45 e m

  • Tack Marie!
   Kapelludden är ett härligt ställe. Tröttnar nog aldrig på den platsen. Även Lotta gjorde en massa bilder där. Känns som om den där Pentaxen blir kidnappad av henne snart. 🙂

   Vänligen Mats

   MatsNilsson

   juli 26, 2012 at 4:10 e m

 2. Nöjd kan du verkligen vara! den översta bilden är hur läcker som helst. Stilren, blå, fartkänsla…/ Ann

  annsbilder

  juli 26, 2012 at 8:34 e m

 3. Fartbilden ska du absolut vara nöjd med. Riktigt bra.

  Mats Andersson

  juli 27, 2012 at 8:19 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: