Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

+6månader sen!

with 17 comments


Det är långt mellan gångerna! Kanske ska det vara så för mig, kanske är jag lat, kanske tycker jag att bloggens tid är förbi. Vad det än är så är det mer än 6 månader sen jag skrev något här. Mycket har hänt i världen, men för mig så är det stiltje. Kanske en livskris, börjar ju närma mig 50. 🙂

Kan inte påstå att jag besökt några bloggar på länge, en del får jag på mejlen så de läser jag. Annars så blir det lite sporadiska besök.

Så vad händer hos mig då? Just nu slickar jag såren efter ytterligare ett nederlag. Ansökningen till Photonatura sket sig denna gången också. Hade väl det på känn men det fanns ändå en liten gnutta förhoppning att det skulle lyckas denna gång. Men som sagt, det sket sig! Så nu blir det inte fler ansökningar, har inte lust att bli nagelfaren flera gånger. Bara inse att man inte är tillräckligt duktig för att vara med. Världen går ju inte under för det, finns ju betydligt värre saker att bekymra sig om.

Fotograferar gör jag ju fortfarande oavsett om jag är med i något sällskap eller ej. Inte så mycket nu, gillar inte vintern. Har svårt att komma loss med mina idéer under vintertid. Bor man i södra Sverige som jag gör så är det tufft med vintern, de få gånger det är snö så har man inte tid att sticka ut och när man väl har tid så är det ett riktigt skitväder.  Jag går på sparlåga kan man säga, men det är helt ok. Det är svårt att tvinga sig ut när känslan inte infinner sig.

Är rejält sugen på att åka iväg upp till norra Sverige för lite landskapsfotografering, kanske inte nu under vintertid men lite senare. Kikade in på Svenska turistföreningens hemsida och drömde mig bort en stund. En vecka uppe i Saltoluokta fjällstation hade varit trevligt känner jag, att få komma ut i naturen där uppe, bara få känna lugnet, att ensam vandra och fotografera tror jag hade varit hur skönt som helst. Ja vi får se vad det blir för äventyr detta året. En sak är bestämt i alla fall och det är att det blir en vecka i Mullsjö i alla fall i sommar. Vecka 31 drar jag upp dit och nördar ner mig i foto, det ska bli skoj.

Bjuder på några bilder som gjordes i november förra året. Även en som är rykande färsk, den gjordes igår, söndag.

Storm i skogen! Rykande färsk bild.

Trollskog!

Trollskog!

 

Written by MatsNilsson

februari 8, 2016 den 8:02 f m

17 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Förstår precis vad du menar med att ha dålig inspiration för foto under vintern. Jag bor i Skåne. Själv har jag lyckats ta mig ut ett fåtal gånger i solsken och levt ett bra tag på bilder från de tillfällena. Det grå och trista, blåst och regn inspirerar ju inte precis till att ge sig ut på fotorunda. Själv åker jag på en udda drömsemester om en vecka till varmare breddgrader och mycket fotomöjligheter. Då blir det en kick igen.
  Tråkigt att det inte gick vägen med din ansökan.
  Det är fina bilder du har lagt in.
  Och du det där med 50 års kris eller vad du menade. Glöm det . Livet består av olika faser, var och en på sitt sätt. Jag har bara 2 år kvar till 60 men känner mig ständigt ung 😀 😀 Man blir inte äldre än vad man känner sig. Ha det bra!

  Christinafotograferar

  februari 8, 2016 at 11:03 f m

  • Tack Christina! Härligt att höra att du ska iväg på en drömsemester. Ja det här med ålder är väl egentligen bara en siffra, man är inte äldre än man känner sig som du säger. Men man kan ändå inte låta bli att fundera på vad man har hunnit med och vad man vill hinna med.
   Önskar dig en härlig resa.

   Vänligen Mats

   MatsNilsson

   februari 8, 2016 at 12:33 e m

  • Christina…helt fel. Det finns inte grå och trist väder. det är underbara fototillfällen. Att kunna ta bilder som rent av blir direkt svartvita utan att man behöver konvertera. Jag tycker att det är underbara tillfällen att fotografera. Det finns inget vackrare än en naken träd, eller där det finns vatten hur saker speglar sig i eller hur vattnet rusar.

   Antonia

   februari 9, 2016 at 8:11 f m

   • Håller med dig Antonia, grått och trist väder finns egentligen inte inom fotografins värld, men när regnet faller halvt på tvären och vinden nästan blåser skägget av en då är det inte så skoj att vara ute. Hur bra bilder det än kan bli. 🙂

    Mats

    MatsNilsson

    februari 9, 2016 at 8:55 f m

   • Sant horisontell regn är inget höjdare , det är sant. Då är det bra att kunna vara inomhus och experimentera genom droppfyllda fönsterrutor. Och drömma sig vidare.

    Antonia

    februari 9, 2016 at 11:26 f m

   • Jag håller också med Antonia men precis som du Mats skriver så känns det inte speciellt kul att gå ut i piskande regn och blåst. Blåsten går rakt igenom en trots att man pälsar på sig lager på lager. Råkallt och så regn på det :O Fördelen med Skåne är den tidiga våren och långa sommaren men vintern är bara helt hemsk. Man kan ju inte ens kalla det vinter, vad det nu är, med vårt tråkiga väder. Vill mest stanna inne i värmen.

    Christinafotograferar

    februari 9, 2016 at 2:31 e m

 2. Hej Mats
  Bare en kort reflektion – ”Bara inse att man inte är tillräckligt duktig för att vara med” eller så är det så att du är mer inovative än PNs medlemmar kan stå ut med … vem säger det mest om …
  ha de
  thorsten

  Thorsten

  februari 8, 2016 at 12:10 e m

  • Det får vara hur det vill med det där, inget att göra åt nu. Som sagt, världen går inte under för det. 🙂
   Vi hörs och hälsa Marie.

   /Mats

   MatsNilsson

   februari 8, 2016 at 12:37 e m

 3. ps läckra bilder

  Thorsten

  februari 8, 2016 at 12:11 e m

 4. Hej Mats! Som alltid fina och eftertänksamma bilder. Min röst hade du helt klart! Hälsa! Marie

  MarieK / PN

  februari 8, 2016 at 4:53 e m

 5. Fjällen låter härligt, eller en resa till Island. Hade varit häftigt med en roadtrip en vecka och bara fota. Blir garanterat Island när ekonomin tillåter det. Ha de’
  Håkan

  rosen60

  februari 8, 2016 at 8:59 e m

  • Jag har många platser som jag vill åka till men plånboken är allt för tunn, Island, Skottland, Peru, USA, Nya Zeeland, Japan, Sibirien, Indien, Australien, En djävla massa länder i Afrika, Grönland, Chile, Brasilien, Norge mm men som sagt plånboken för tunn och livet för kort. Story of my life! 🙂 En resa till Lappland känns som en lösning just för tillfället som plånboken klarar av.

   Men det hade varit trevligt med en roadtrip tillsammans.

   Mats

   MatsNilsson

   februari 9, 2016 at 8:49 f m

   • Hej igen!
    Glömde ju säga att jag bokat in mig på kurs med Viktor Sundberg. Mest för att träffa lite nytt folk och få komma upp till Ramsvikslandet i Bohuslän ett par dagar. Kurs 3-5 Juni men jag skall köra upp redan den 2:a för lite eget fotande innan kurs. Har tagit ledigt veckan efter också och då blir det nog en tur till Öland igen.

    Håkan

    rosen60

    februari 9, 2016 at 5:01 e m

 6. När jag ser dina bilder här i bloggen, och även vad jag sett av dig tidigare – så är jag förvånad att du inte kommit med i PhotoNatura. Egentligen för länge sedan! Synnerligen märkligt!

  Keep up the good work! Idag har du blivit alldeles för bra för att ge upp! 🙂

  Terje Hellesø

  mars 8, 2016 at 4:36 f m

  • Tack Terje! Det värmer att höra. Blev väldigt besviken direkt när jag fick beskedet att jag inte kom med, men nu har det lagt sig. Jag hittar andra vägar att inspireras och utveckla mig själv. Som jag brukar säga, ”Världen går inte under för det”. 🙂

   Vänligen Mats

   MatsNilsson

   mars 8, 2016 at 11:53 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: