Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Vårstart!

with 6 comments


Inte så långt emellan med inläggen som innan, har varit ute och fotograferat lite mer nu, så det är inte helt tunnsått i mappen ”nya bilder”.

Nystarten för i år blev egentligen till för att jag gick med i Hässleholms fotoklubb som jag skrev i mitt förra inlägg. Saknade fotografer att snacka med, trodde innerst inne på Photonatura men när det nu inte blev av så sökte jag mig andra vägar. Letade efter fotoklubbar som hade aktivitet några gånger i månaden. Kollade in de föreningar som låg nära och fastnade för Hässleholms förening. Har varit med på ett antal träffar nu och känner mig väldigt välkommen, medlemmarna är lika fotointresserade som jag, finns en hel del som har naturfotot som intresse och det känns som om alla trivs väldigt bra i föreningen.

Det har varit lite bildvisningar, tävlingar och utfärder och jag har försökt deltaga så ofta jag kunnat. De har träffarna på tisdagar och det är ju den dagen jag börjar min arbetsvecka på så det blir lite pusslande med tider och kompledighet men det har som tur är lyckats lösa sig.

Mina fototurer har börjat komma igång på allvar, våren har en sådan effekt på mig, så kameran är ständigt redo, batterierna är laddade och kaffet är bryggt.:) Har gjort några turer till nordöstra Skåne och västra Blekinge. Det har blivit både blåsippa, vitsippa och lite annat smått och gått. Just nu njuter jag av att få vara ute i naturen. Det är skönt att få strosa runt i markerna och upptäcka hur livet tar fart i naturen. Mina lediga måndagar och tisdagar kommer väl till pass nu. Även helgerna blir det lite naturvandringar men är det dåligt väder så blir jag gärna hemma. 🙂

Ny kamera har det blivit också, efter ett erbjudande som inte gick att motstå så sålde jag av min gamla trotjänare, 4 år gammal hann den bli. Inte så gammal egentligen men i dessa tider med det digitala så har det förändrats väldigt mycket. De nya kameran kommer nog att finnas med ett bra tag. Man kan tycka vad man vill om megapixlar, men efter att ha sett bildfilerna på den nya kameran så blir jag väldigt glad. En stor förbättring jämfört med den gamla och då är det ändå inte tillräckligt enligt många andra fotografer. Men det är sällan jag lyssnar på andra fotografer när det kommer till utrustning, jag bildar mig min egna uppfattning om vad som är bra och vad som är dåligt för mig. Det kommer säkert att göras betydligt bättre i en snar framtid men man kan inte hålla på att vänta på bättre grejor hela tiden, då får man vänta i all evighet.

Nu kommer denna kameran inte revolutionera mitt fotograferande, jag kommer att göra det jag alltid har gjort. Ni som kollar på mina bilder här på nätet kommer inte att se någon skillnad så det är inte något superduper häftigt jag har införskaffat mig. Skillnaden kommer att märkas när jag tar fram min bilder på papper, mindre interpolering av bilderna gör att skärpan bibehålls. Jag kommer att ha bättre möjlighet att beskära mina bilder till det format jag önskar. Att få möjlighet att göra kvadratiska bilder med 30 miljoner pixlar gör att mina kvadratiska tavlor kan göras större än innan med bibehållen kvalité. Men som sagt, de som kommer att märka det mest är de som köper mina tavlor fram över.

Bjuder på några bilder som har gjorts sen förra inlägget, några med den nya kameran några med den gamla.

Skogsnatt!

Rådjur i de sista solljuset!

Ner för backen!

Annonser

Written by MatsNilsson

april 19, 2016 den 12:34 e m

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fina bilder, men mitt pris ger jag ändå till den med bara träd. Ursnygg.

  Antonia

  april 19, 2016 at 12:37 e m

 2. Härligt att du fått lite vårinspiration och som vanligt Kanonbilder! Vad har du nu för kamera? Skall själv ner till Österlen första veckan i Maj och åka runt och fota i 3 dar. Ser jag fram mot!
  Ha de’ bäst!

  rosen60

  april 19, 2016 at 6:26 e m

  • Tack Håkan! Det blev en 5DsR.
   Är sugen på en tur ner dit också runt kristihimmelsfärdshelgen. Har inte förankrat det hemma än men inte omöjligt att det blir av. Kanske vi träffas eller gör något ihop? Om du inte har andra planer förstås.
   /Mats

   MatsNilsson

   april 19, 2016 at 7:41 e m

   • Jag har hyrt in mig på vandrarhemmet i Skånes Tranås från den 2-5 Maj. 3 dar själv i naturen skall bli härligt! Tänkte göra Fyledalen en av dagarna för där har jag inte varit. Har du några tips så får du gärna återkomma med dom.Den helgen får vi Norgebesök så då är jag tyvärr låst. Skall fira att Marias mor fyllt 70. MEN vi måste ut tillsammans snart, alldeles för länge sen. Vi får höras av!
    Ha de’ bäst!
    Håkan

    rosen60

    april 20, 2016 at 4:37 f m

   • Låter trevligt! Fyledalen har jag bara varit en gång så jag har inga direkta tips där. Hade dåligt väder som bara den så det blev mest att kolla runt lite från bilden. Men det är ett heligt landskap där. Det jag kan komma på just nu är Hallamölla, ligger inte så långt från där du ska bo. Sen är en tur i Christienhofs ekopark inte fel heller. Ha en härlig tur där nere. /Mats

    MatsNilsson

    april 20, 2016 at 11:55 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: