Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Ölandsresa!

with 4 comments


Efter hemkomsten från Öland så har man haft några dagar att reflektera över sina intryck man fick denna gång. Öland har ju varit en favoritplats länge, det är säkert upp emot 20 gånger man har varit där och de flesta gångerna har agendan varit naturfoto.
Det har växlat med åren av vad man har gjort för typ av bilder, så även denna resa.
Huvudfokus var denna gång fågel och blommor, men det blev en hel del landskap också. Den största helomvändningen var faktiskt resan till Kapelludden på östra Öland. Redan innan vi skulle åka så hade jag en bildidé om att göra fiskebodarna i soluppgången och sen lägga all krut på fågelfotografering medan solen masade sig upp.
Den morgonen blev det inget av det kan man säga, visst blev fiskebodarna fotograferade men det var endast för att det bredde ut sig en fantastisk regnbåge bakom dem. Fågel blev det heller inte något av, ok en havsörn flög förbi precis innan vi skulle äta frukost bakom kapellruinen. Men det blev inget vettigt av den så den åkte i papperskorgen.
Det som tog mig denna gång var faktiskt korset som står där, historien om korset är av mindre betydelse för mig men det poppade fram en massa bilder i huvudet som jag gärna ville göra.
Religion är något skrämmande för mig och kristendomens kors ser jag som ett vapen att kuva människan. För den som har tron kan det kanske tyckas lite knäppt att jag har sådana tankar om något som har skrivits om i tusentals år. Det är helt ok om ni tycker det är knäppt, jag påstår inte att jag har rätt.  Att vi har olika tro är helt ok för mig, vi kan leva tillsammans på denna jord ändå. Med lite sunt förnuft och lite medmänsklighet så går det alldeles utmärkt.
Vad man väljer att tro på har jag ingen åsikt om, själv så tror jag på mig själv och det räcker alldeles utmärkt för mig.
Så efter en cirka 100 bilder på detta kors med en massa experimentlusta så blev där faktiskt en hel del bra bilder på detta kors. Visar några stycken bilder här, lite personliga men samtidigt vackra tycker jag.
Vill samtidigt passa på att tacka Thorsten och Marie för att de vill ha mig med på en resa som detta, jag har hur trevligt som helst i hop med dessa fantastiska människor. Smarta, givmilda, omtänksamma och fantastiskt duktiga fotografer som jag får väldigt mycket inspiration av.

Written by MatsNilsson

maj 24, 2016 den 12:54 e m

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hallå … vem är det som inspirerar vem ??? Fler resor ska vi göra, men lite orolig blir jag nog allt för denna religiösa vurm som du ger uttryck för här …. även om bilderna är skitbra!
  Ha de Thorsten o Marie

  Thorsten

  maj 24, 2016 at 7:47 e m

  • Ta det lugnt Thorsten! Religion och jag kommer inte bra överens, så mer än så här blir det inte med religion. Sen kan du inte tala om för mig om jag ska bli inspirerad av dig och Marie, det bestämmer jag själv. 🙂 Men tack så mycket för att du gillar bilderna. Blev faktiskt väldigt förtjust i dom själv. Klart vi ska göra fler resor, för mig är det guld värt att få komma ut med dig och Marie. Jag trivs som fisken i vattnet ihop med er. Vi får väl se om vi kan lura med Lotta någon gång också.

   Vi hörs.

   Vänligen Mats

   MatsNilsson

   maj 25, 2016 at 2:34 e m

 2. Häftig modell på korset!

  Ezter

  maj 25, 2016 at 5:25 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: