Mats Nilsson's Blog

Inget är omöjligt vissa saker tar bara lite längre tid att göra

Vem är jag?

with 6 comments

Mats heter jag och har foto som ett fritidsprojekt, driver ett porträtt och reklamföretag men kan tyvärr inte livnära mig som fotograf. Naturfoto är något som jag gärna sysslar med när porträtt och reklam inte fyller min vardag. Djur och natur är en trevlig upplevelse och för mig fungerar det som en batteriladdare.

Med den här bloggen ska jag försöka visa mina bilder, jag kommer säkert att visa mer än bara naturbilder och jag kommer säkert att skriva av mig lite också bara för att ge utlopp för mina funderingar och arbetssätt.

Jag gillar att titta på bilder så jag är ofta ute på nätet och tittar, för mig så är nätet en bra inspirationskälla för att få egna idéer till bilder. Som fotograf så är jag inte så avancerad i mitt bildspråk men jag utvecklas hela tiden så bildspråket kommer säkert att förändras efterhand.

Jag behöver kritik i mina bilder gärna konstruktiv sådan men jag är inte en bildsnobb, gillar ni bilderna så skriv gärna det oavsett om ni lämnar kritik eller ej, en hälsning sitter aldrig fel heller.

Trevliga människor gillas alltid.

Hälsningar Mats

Written by MatsNilsson

juli 20, 2009 den 8:39 f m

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Att livnära sig på bilder är inte lätt. Inte ens om man har tur att få jobba inom det offentliga (sjukvården). Du får en lön, sliter som ett djur för att få ”bilden” som du och läkaren har i var sin skalle. Bilden blir bra, du är nöjd, sitter och väntar på feedback. Ja, just väntar! Inget hörs. Ut på nästa uppdrag. Så rullar det på.
  MEN, så händer det. Fel ljus, fel lokal, fel på mig. DÅ hörs det att man lever.
  Varför är det så svårt att klappa någon på axeln och säga det ofta använda ordet ”Tack”. Om dom är riktigt talträngda kan dom ju tillägga: Det gjorde du d-ligt bra. Men nej!
  Blir det fel, då hörs dom av. ”Men va f-n, så ville jag inte ha den bilden” Inget att undra på att man slutat inom detta arbetet. Efter 40 år när man blivit mer eller mindre avsatt varje år, så har man tröttnat. Det har jah just nu också. Vi kanske hörs.
  /En bild kan förstöra mer än hundra ord/

  Janne

  maj 12, 2010 at 6:17 f m

 2. Livnära sig på bilder är en svår konst som jag inte lyckats uppnå än. Det är få förunnat att kunna göra det, men så länge jag älskar att fotografera så kommer jag att fortsätta att försöka nå målet att kunna livnära mig på fotografering.

  Vänligen Mats

  MatsNilsson

  maj 12, 2010 at 7:32 f m

 3. Hittar ingen mailadress till dej men undrar lite över de kurser du ibland talar om. Kunde man få lite info om dessa? Kostnad, timmar, utrustning som krävs, förkunskaper osv

  3pa2

  februari 2, 2011 at 4:38 e m

  • Hej!
   Kurserna kör jag ihop med Studieförbundet vuxenskolan i Markaryd. Gå in på denna länk http://www.sv.se/sv/ och leta upp Markaryd. Priserna vet jag inte för i år men förra året kostade 24 timmars kursen 680:- tror jag.
   Min mejl: info@studiotraffs.se

   Vänligen Mats

   MatsNilsson

   februari 3, 2011 at 10:12 e m

 4. Funderar en hel del över din sista blogg. Har fastnat totalt i att titta igenom gamla bilder hos dej. Verkligen inspirerande. Mitt dotter är utbildad naturfotograf och har lärt mej en del men annars är jag total-amatör om nu det ordet finns. Min dotters sida http://erjfoto.se/galleri/ .
  Det jag undrar mest över nu är : kommer du att ha några fler kurser?

  3pa2pa2

  oktober 24, 2013 at 8:09 f m

  • Kurser vet jag inte hur det blir med nästa år, i år har jag kört seniorcirklar med vuxenskolan. Om det blir andra nästa år vet jag inte än. Håll utkik på ABF och Vuxenskolan.

   Vänligen Mats

   MatsNilsson

   december 22, 2013 at 3:35 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: